Aktualitātes

Atvērta pieteikšanās projektam MIND4MACHINES

MIND4MACHINES ir H2020 programmas finansēts projekts ar mērķis ir veicināt starpnozaru un pārrobežu atbalstu, kas nepieciešams ražošanas nozaru uzņēmumiem, lai ieviestu jaunākās digitālās tehnoloģijas, un pārietu uz viedāku, videi nekaitīgāku ražošanu.

Programmā tiek aicināti piedalīties tehnoloģiju MVU un jaunuzņēmumi, lai:

  • Piedāvātu savus risinājumus caur MIND4MACHINES inovāciju vietni, pieteiktos atvērtajiem uzsaukumiem un gūtu finansējumu;
  • Izmantotu investīciju gatavības novērtējuma rīku, lai novērtētu uzņēmumu;
  • Piedalītos MIND4MACHINES akseleratora programmās.

Pieteikšanās līdz 19. aprīlim: https://mind4machines.eu/open-call-v2/


Šīs programmas ietvaros tehnoloģiskā risinājumu nodrošinātājs no Francijas meklē industriālu partneri automobiļu vai transporta ražošanas sektorā, lai iesniegtu projekta pieteikumu Mind4Machines uzsaukumā.

Tehnoloģija, ko paredzēts izstrādāt, attiecas uz riska pārvaldības simulatora modelēšanu virtuālajā realitātē ūdeņraža transportlīdzekļu projektēšanai un apkopei.

Ūdeņradis kļūst par jaunu elektrisko transportlīdzekļu enerģijas uzkrāšanas avotu, un arvien vairāk automobiļu un transporta (tostarp kravas automašīnu un smago komunālo transportlīdzekļu) ražotāju pāriet uz šo jauno piedziņas režīmu. Tomēr ūdeņradim kā mazākajai molekulai ir vajadzīgas īpašas spējas, un operatoriem ir vajadzīgas jaunas prasmes. Francijas uzņēmuma mērķis ir izstrādāt jaunu simulatoru, kas palīdzētu projektēt ūdeņraža ražošanas ķēdi vai apkopes ķēdi.

Francijas uzņēmumam nav ES projektu pieredzes. Tāpēc tiek meklēts industriālais partneris, kurš jau ir piedalījies ES vai saistītā projektā.

Intereses gadījumā lūgums rakstīt uz e-pastu: rita.elste@liaa.gov.lv