Inovācijas stendā dominēs pārtikas ilgtspēja un sēnes!

Jau tradicionāli izstādē “Riga Food” Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā organizē Inovācijas stendu, kura dalībnieki piedāvās jaunus produktus un iestrādnes, kas iepriecinās gan garšas kārpiņas, gan pārsteigs ar savu oriģinalitāti. Varēs, protams, nogaršot dažādus jaunumus: aukstumā žāvētu medus kūku, sēņu limonādi, auksto gaļu, Latvijā pirmās proteīna kafejnīcas sortimentu un pat spinātu zupu. Šogad stenda vadmotīvs ir ilgtspējīgi produkti.

Arvien stabilākas pozīcijas jauno produktu attīstībā ieņem ilgtspēja, aprites ekonomika un dažādi atjaunojamie resursi. Nu jau vairākus gadus liofilizācija jeb žāvēšana aukstumā ir viens no veidiem kā nodrošināt pārtikas ilgtspēju, saglabājot veselīgo aspektu. Tāpat jūtam, ka arvien lielāku lomu ieņem dažāda speciālā pārtika, kas saistīta ar cilvēku veselību un labsajūtu, ražošanai izmanto pamatā augu valsts izejvielas un tiecas risināt arī dažādas ar pārtikas resursiem un pārpalikumiem saistītās problēmas.

Viens no jaunajiem brīnumproduktiem ir latvieša sēņotāja mentalitātei tuvās sēnes. Tās var audzēt, gatavot, kaltēt un pagatavot ekstraktus. Ežu dižadatene ir jaunais superprodukts un šajā gadā Inovācijas stendā būs pat trīs dažādi uzņēmumi ar produktiem no šīs sēnes. Ežu dižadatene ir slavena ar savām spējām vairot fokusu un prāta skaidrību, un Inovācijas stendā varēs iepazīt un nobaudīt šīs sēnes ekstraktus, kapsulas un dzērienus. Tāpat sēņu klāstu papildinās dažādu krāsu austersēnes (rozā, dzeltenes un pelēkas) un sēņu audzēšanas komplekti. Līdz ar sēņu produktiem Inovācijas stendā varēs iepazīt arī Miko klāsteri, kas tiecas apvienot sēņu un micēlija nozares pārstāvjus kopīgu ilgtspējīgu mērķu sasniegšanai.

Tāpat stendā būs plaši pārstāvētas zinātnes, pētniecības un attīstības, izglītības un pārtikas produktu testēšanas un sertificēšanas jomas, kas ļaus ne vien pašiem stenda dalībniekiem, bet arī izstādes apmeklētājiem iegūt atbildes uz aktuāliem jautājumiem, risināt dažādu ar ražošanu, izplatīšanu, komercializēšanu, reģistrēšanu un patentēšanu saistītu problemātiku, dalīties pieredzē.

Absolūts jaunums ne vien “Riga Food”, bet, šķiet, ka kontaktbiržu pastāvēšanas vēsturē vispār, būs Latvijas Tehnoloģiskā centra organizētie diennakts tīklošanās maratoni! 4. un 5. septembrī, divas diennaktis pēc kārtas, vispirms sēņu un micēlija nozares pārstāvjiem, un pēc tam dažādu speciālās pārtikas nozaru pārstāvjiem būs iespēja tikties tiešsaistē, lai pārrunātu sadarbības iespējas, jaunu produktu attīstību, kopīgu projektu izstrādi un citas sadarbības formas. 24 stundu norises formāts nodrošina, ka iespējā tīkloties pieejama atrodoties jebkurā laika zonā. Šie pasākumi tiek organizēti sadarbībā ar Miko klāsteri (mycocluster.eu) un Zero Gluten klāsteri (zerogluten.eu).


Saites uz diennakts tīklošanās maratoniem tiešsaistē:
4. septembrī: www.b2match.com/e/myco2025
5. septembrī: www.b2match.com/e/specfood

Līdzīgi kā pērn, Inovācijas stendā norisināsies arī diskusiju cikls “Inovācijas sviests”, kas pulcēs dažādu nozaru speciālistus, kas diskutēs par pārtikas nozares aktualitātēm un izaicinājumiem: bezglutēna pārtika no veikala plaukta līdz patērētājam, pārtikas testēšanas izaicinājumi, sēnes – nākotnes produkts, uztura bagātinātāji un speciālā pārtika, u.c. Klausītāju un interesentu ērtībām stendā darbosies dzīvā studija, kas nodrošinās diskusiju translēšanu Facebook un pēcāk visu diskusiju ieraksti būs pieejami “Inovācijas Sviests” YouTube kanālā.

Papildus informācija:
Dzintra Švarcbaha
+371 2600 8885
dzintra.svarcbaha@techcenter.lv

Previous
Previous

Izmanto īpašu biļešu piedāvājumu “ExportUp!“ forumam

Next
Next

Pievienojies Indijas MVU forumam un B2B kontaktbiržai