Tehnoloģiju sadarbība

Tehnoloģiju sadarbības piedāvājumu apkopojums (19.05.2022.)

Eiropas Biznesa atbalsta tīkls ir apkopojis jaunākos tehnoloģiju sadarbības piedāvājumus. Ja ir interese par kādu no profiliem, saziņai aicinām rakstīt uz een@techcenter.lv.

Nīderlandes pētniecības institūts un starptautiska atvērto inovāciju konsorcija partneris meklē digitālus risinājumus un attiecīgus biznesa modeļus vienādranga (P2P) enerģijas tirdzniecībai sadalīto energoresursu sektorā.
MVU vai jaunuzņēmumi tiek aicināti piedalīties atklātā inovāciju izaicinājumā, kurā uzvarējušais risinājums tiks izvietots kontrolētā vidē, lai novērtētu gan piedāvāto tehnoloģiju, gan biznesa modeli.

Nīderlandes mēbeļu un interjera uzņēmums ir izstrādājis alternatīvu sarežģītiem un neekonomiskiem polsterēšanas procesiem. Šis ražošanas process ir balstīts uz pārklājuma tehnoloģijām, izmanto vietējos atkritumu materiālus, piemēram, ādu, koku, korķi, tekstilizstrādājumus un džinsus, lai izveidotu aprites ekonomikas prasībām atbilstošas un ūdensizturīgas mēbeles.
Uzņēmums meklē starptautiskus partnerus šīs tehnoloģijas ieviešanai savās ražotnēs, ilgtspējīgu produktu, ražošanas metožu un pakalpojumu radīšanai.

Turcijas pētniecības un attīstības uzņēmums ir izstrādājis viedo siltumnīcu, ko atbalsta jaunas tehnoloģijas, kas saistītas ar lauksaimniecību un pasīvās enerģijas stratēģijām.
Uzņēmums meklē investorus. Ideāli partneri būtu pētniecības un attīstības, kā arī lauksaimniecības uzņēmumi ar pieredzi saules siltumnīcu būvniecībā.

Kāds Vācijas jaunuzņēmums ir izstrādājis jaunu plazmas barjeras pārklājumu monomateriāla plastmasām, kas var nodrošināt tādas pašas funkcionālās īpašības kā vairāku materiālu produkti barjeras un ķīmiskās izturības ziņā, taču tas ir lētāks un pilnībā pārstrādājams.
Lai varētu spert nākamo soli pilotiekārtas tālākas ražošanas virzienā, uzņēmums vēlas noslēgt tehniskās sadarbības līgumu ar sadarbības partneri kopīgai attīstībai.

Nīderlandes pētniecības institūts un starptautiska atvērto inovāciju konsorcija partneris meklē tehnoloģiju, kas spēj noteikt kritisko pesticīdu koncentrāciju transportlīdzekļa salonā, kā arī atšķirt parastos aerosolus (piemēram, ūdens pilienus) un bīstamos pesticīdu aerosolus.
MVU vai jaunuzņēmumi tiek aicināti piedalīties atklātā inovācijas izaicinājumā. Ir paredzēts noslēgt pētniecības un attīstības līgumus.